Lezing ‘Patronen aanpassen’

Lezing ‘Patronen aanpassen’

6 maart 2017 naailessen workshops 0

Omdat ik tijdens de naailessen wel eens specifieke vragen krijg over het aanpassen van patronen, heb ik in het voorjaar van 2017 een aantal lezingen gehouden voor mijn eigen cursisten over dit onderwerp. Deze lezingen zijn zo goed ontvangen, dat ik wil bekijken of er onder niet-cursisten ook animo is om een lezing te organiseren.

Let op: het is geen cursus Patroon tekenen. Dat is écht een vak apart en dat kan ik je helaas niet leren in een lezing van ca. 75 – 90 minuten. Ik kan je wel wat wegwijs maken in het ‘lezen’ van patronen zodat je zelf misschien wat sneller aan de slag kunt met het personaliseren van patronen.

Wat er tijdens de lezing aan bod komt is het volgende:

  • hoe kan ik een patroon het beste aanpassen naar mijn eigen maten
    (je hebt verschillende maten t.o.v. de maattabel in een blad)
  • hoe kan ik eenvoudige aanpassingen doen (zoals verkorten/verlengen van patronen, mouwen uitdiepen, coupenaden verplaatsen etc.)
  • eenvoudig vergroten of verkleinen van een bestaand patroon
    (een hele maat vergroten of verkleinen)
  • onderling patronen of patroondelen uitwisselen

De kosten van de lezing bedragen € 15,00. Hierbij inbegrepen is: een syllabus waarin aan de hand van tekeningen en teksten nogmaals wordt uitgelegd wat tijdens de lezing/workshop wordt besproken. En uiteraard een kopje koffie/thee/water met een knabbeltje.
Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 deelneemsters.

De lezing zal of op woensdagavond plaatsvinden (19.30 – 21.00 uur) of op een zaterdagochtend (09.30 – 11.00 uur). Geef bij je aanmelding aan naar welk dagdeel je voorkeur uit gaat. Bij voldoende animo zal ik een datum gaan prikken en kijken of ik een lezing kan organiseren. Mocht je zelf specifieke wensen hebben op het gebied van patronen, geef ze gerust aan!

Wie hiervoor interesse heeft, kan mij een mailtje sturen via info@atelierdepaspop.nl