Fabric lettering: zo doe je dat!

Fabric lettering: zo doe je dat!

8 mei 2017 doe-het-zelf-instructie 0

Handlettering is helemaal hip, maar met een beetje creativiteit, kun je dat ook snel en eenvoudig van stof doen: fabric lettering.

  Het eindresultaat: je eigen tekst op en kledingstuk

Ik heb hier een woord gekozen dat bij de stof past. Maar gebruik vooral wat je zelf leuk vindt; plaatsnamen, jaartallen, een leuke slogan. Schrijf de tekst op de beoogde grootte op een stuk papier (als je dat lastig vindt trek je 2 lijnen evenwijdig van elkaar waar je tussenblijft óf je print je tekst via een lettertype op de computer).

Nu is het zaak je tekst in spiegelbeeld over te trekken op Fliesofix. Dat kan met carbonpapier of een speciaal strijkpotlood, net wat je makkelijk vindt (zie eerste foto). Haal het papier eraf en plaats de tekst daar waar je ‘m op je shirtje wilt hebben. Vaststrijken zoals je gewend bent met Fliesofix.
    
Links: Tekst omzetten in spiegelbeeld op Fliesofix
Rechts: Postie bepalen en vaststrijken op je ondergrond

Ik vind het zelf leuk om met een contrastkleur de tekst nogmaals op door te stikken, je kunt evt. ook een siersteek van je machine gebruiken.
  Tekst doorstikken met contrastkleur

Vervolgens maak je je shirtje af en klaar is jouw creatie met fabric lettering!

Dit is ook leuke techniek die je kunt toepassen bij bijvoorbeeld reparatie van gaten/ scheuren in kleding. En ook bestaande shirtjes kun je op deze manier eenvoudig verpersoonlijken.

Voor vragen, hulp of meer informatie: info@atelierdepaspop.nl. Ook als het je leuk lijkt om onder begeleiding deze te techniek te leren, kun je mailen. Als er voldoende animo is, plan ik zo een groepje in (duur: ca. 2 uur).