Een bewerkte zoom van een jeans inkorten

Een bewerkte zoom van een jeans inkorten

8 januari 2016 doe-het-zelf-instructie 0

Omdat me regelmatig wordt gevraagd hoe je een bewerkte zoom van een jeans kunt inkorten (hiermee bedoel ik een gerafelde of verwassen zoom), hieronder een korte  instructie zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Broek 2 kl

Bij een bestaande broek knip je de zoom met 1.5 cm. naad af. Dit stukje stof schuif je over de broek naar de juiste lengte. De juiste lengte, is de lengte die je broek moet hebben min 2 cm. (= 1.5 cm. zoomnaad + de 1.5 cm. die je eraan hebt geknipt en die je nog gaat gebruiken om te stikken).

Broek 3 kl Broek 4 kl

Vervolgens stik je, zo kort mogelijk langs de zoomnaad dit stukje pijp op de bestaande pijp. Je knipt het stuk wat te lang is af, zodat beide naden even lang zijn (zie rechter foto)

Broek 5 kl Broek 6 kl

Werk beide naadjes in één keer af. Heb je een lockmachine, dan zou ik ze locken. Heb je die niet, dan werk je ze af met een zigzagsteek. De binnenkant van de broek zou er dan uit moeten zien, zoals op de rechter foto.

Broek 7 kl

En als laatste mag je die dikke harde naad goed platpersen (met stoom).

Als je de broek dan met de goede kant naar buiten hebt, zie je het verweerde zoompje van je spijkerbroek keurig aan de onderkant zitten.

Veel succes!